Oldalak

2014. május 24., szombat

Hordozható pelenkázó feltét/alátét

A babakocsihoz kaptunk - sok más mellett - egy pelenkázótáskát is, ám hordozható pelenkázó alátétet nem.

A napokban ezen dolgoztam oly bőszen.

Megmértem a táskát és ahhoz képest terveztem meg a pelenkázó alátét méreteit. A sarkait lekerekítettem, mert sztem, így jobban néz ki.

Először a már mutatott doboló zöld manót akartam felvarrni rá, de aztán elkezdtem lapozgatni a Keresztszemes Magazin (2012. Nyár - 85. szám) nem túl régi számait és rátaláltam ezekre a cuki kis kerek, vidám színű madárkákra. 
Egyből elindult a "vezérhangya" és ki is találtam, hogy négyet felvarrok majd a pelenkázó négy sarkára, kettőt pedig az összehajtogatott pelenkázó elejére. 

De aztán elmentem a méterárushoz és ott vettem egy vízhatlan anyagot, kék alapon apró virágos mintájút, amire nem nagyon illett volna még rázsúfolni két kis madárkát. Így csak négy került felhasználásra.

A madarak barna pöttyös hímzővászonra készültek, hogy aztán egy pohár segítségével kör alakúra szabjam őket. Így a pötyik is érvényesülnek.
Minél színesebb díszítést szerettem volna elérni, ezért az aplikálást is négy színből oldottam meg. (papagály zöld, tukán lila, kacsa sárga, madár, amit nem ismerek fel barna cérnával lett felvarrva)

Zöld anyagból varrtam két kis zsebet a pelenkázó jobb és bal oldalára is. Be lehet tárazni néhány pelust vagy egy kedvelt játékot ide.

Az a rész, amire majd a babát fektetem, egy régi, kiszuperált lepedőből készült.



A külső rész pedig a már említett vízhatlan anyagból. Ha történik egy kis baleset, akkor ne áztassuk el a vendéglátók kanapéját...

A két réteg közé vlies-t tettem, hogy puha és kényelmes legyen.

A hajtások vonalát is végigvarrtam, így könnyebben hajlik, ahol kell.



Összehajtogatva pont belefér a pelenkázótáskába. Hogy ne nyíljon szét egy gombot is varrtam rá. És mivel a belseje tele van színes madárkákkal, úgy gondoltam, lesz egy kívül is :)

Nem panaszként mondom, de ezzel a vízhatlan anyaggal nem volt könnyű bánni. Annyira tapadt a varrógéphez, hogy alig tudtam megfogni és irányítani az anyagot a talp alatt. Ha nem emeltem meg kicsit, akkor meg nem haladt semerre. Azért megoldottam :P

Közben eszembe jutott, hogy kisfiam úgy fogja értékelni több órás munkámat, hogy leszarja :D :D :D

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Leszarja:-DDDDD
Mellesleg nem kellett volna több madár rá,hiszen:
1.Úgyis csak kést szeme lesz
2.A lábával meg nem fog látni
3.Addig örülj amíg csak a felső kettőt nézi,mert ha már az alsókat is,úgy elég nehéz lesz pelenkázni:-)
Szóval praktikus,tetszetős,gratulálok!

evikusz írta...

Kell valami az anyukának is, amit nézegethet, amíg a rokonok tisztába teszik a babáját! :D

Palkó írta...

Nagyon szuper lett!
Egyébként nem a gyermekecskéd fogja megtisztelni az említett végtermékkel, hanem te kened rá, ha már kicsit nagyobbacska lesz, és addig forgolódik, míg az összes madárkát végig nem szemlélte... :))))
Nagyon tetszik ez a készülődés! Igazi Kisherceg születik! :)

evikusz írta...

Ha olyan kis izgő-mozgó lesz, mint az unokaöcsém, akkor biztosan! :D