2013. május 11., szombat

Strandolásra készen

Elindult az idei Nyári Táska Fesztivál ha ismerősek a táskák, az nem véletlen, mert tavaly is ugyan ezeket lehetett elkészíteni.
Kicsit talán furcsának hangzik, engem is meglepett, de örültem neki, mert a tavalyiról lemaradtam, így most újra lehetőségem nyílt együtt varrni a többiekkel.

A Farmerből táska rendezvényen is résztvettem, talán emlékeztek is, hogy néhány táskát és kiegészítőt megvarrtam én is. Jó móka volt és nagyon sok altarnatívát is láttam az oldalon, amikből én is meríthettem ihletet.
Közben persze, rengeteg új fogást tanultam, ami egy kezdő varrogatónak óriási segítség, főleg, hogy közben még kérdésekkel is bombázhattuk a szervezőket :)

Na és akkor beszélek egy kicsit az aktuális táskáról is. A Roxana fantázia nevet kapta, egy egyszerű pénztárcát is el lehetett készíteni mellé. + Varrógépet sorsolnak ki a regisztrálók között!

Hatalmas nagy, strandtáskának szánták, de szerintem, egy nagyobb bevásárláshoz is tökéletes társ. Tényleg minden belefér: törölközők, pléd, naptej, ruhák... meg ami még kell.

Eredetileg tépőzárral lehetne zárni a száját, de a Varróház Facebook oldalán láttam, hogy egy hölgy ehhez hasonló gombos zárral oldotta meg a kérdést. Nagyon megtetszett az a kivitelezés, ezért bátorkodtam alkalmazni az ötletet.

Kis virágos Dress it up gombot Judit boltjában szereztem be, a farkasfogat pedig a ReaTex webshopban.

A farkasfoggal majdnem befürödtem, mert csak 1 méternyi volt itthon, úgyhogy szerencsém, hogy ez a dolog nyúlik. Kicsit megnyújtogattam, így a hiányzó 1-2 cm is meglett.

A táskához az anyagokat a fehérvári Kelner üzletben vásároltam. Csuda egy hely! Ha egyszer erre jártok, feltétlenül nézzetek be! :)


11 megjegyzés:

Palkó írta...

Nagyon jó lett, jó színű anyagokat is válogattál hozzá! Nagyon tetszenek! :)

anik írta...

Nagyon tetszik nekem is!!!!

eszter írta...

Én is kedvelem a mindent elnyelő nagy táskákat, és nyáron jó, ha többféle színű is van "készleten" az embernek.
Tetszenek a palántáid az ablakban! Fűszernövények, vagy egyebet nevelgetsz?

Vera írta...

Jók ezek a nagy táskák.. Jó sok minden fér bele...Divatos és szép.... Még mindig rágodom rajta, hogy neki fogjak...Ügyes vagy.

evikusz írta...

Köszönöm Nektek!

Eszter, a párom nevelgeti a paprikáit :) Én nem vagyok nagy kertész. Csak néhány szobavirágom van.

Vera, meglepő módon éppen a nagysága volt a segítség a varrásnál. Nagyon könnyű volt bánni vele. :)

Jutka írta...

Kimondottan szép táska, színpárosítás kimondottan tetszik:)
Jó értelembe irigyelek, hogy belemersz fogni hasonló varrásokba. Ügyesen megoldottad, gombolást, farkasfogat, táskát egyszóval mindent.

evikusz írta...

Pedig nincs miért irigykedni, mert nem egy veszedelmes munka :)
A belinkelt leírással meg kifejezetten könnyű feladat elkészíteni ezt a táskát! :)

Ancsi írta...

Imádom az ilyen pakolós táskákat! Szép munka, igazi nyarat varázsoltál vele :)

eszter írta...

én is szoktam többféle paprikát ültetni.látványnak is tetszetős, és folyamatosan friss erőspaprikát szüretelhetek. gratulálok a férjednek - szimpatikus, amikor férfiak kertészkednek. az én öcsém pl. csodadzsungeleket nevel a lakásban, erkélyen egyaránt

evikusz írta...

:D
Köszönöm Eszter! Majd átadom a "férjemnek" a gratulációt, ha egyszer megkéri a kezemet :D

Biztosan ügyes öcséd van! :)

Névtelen írta...

Nagyon szép táska, a gomb meg feldobja, jó hogy emellett a megoldás mellett döntöttél!