2015. szeptember 20., vasárnap

Újabb törölközők - KK

Ezeket a törölközőket egyik barátnőmnek készítettem el, lakásavató ajándék gyanánt.
A monogramja KK, és a konyhájának függönye csipkerózsás. Próbáltam valami személyre szólót "gyártani", ami lehetőleg illik a lakásába is.

Tudom, hogy egyformának tűnik, de nem az :)
Igaz, az eltérések minimálisak.

Az történt ugyanis, hogy nagy lendülettel nekiláttam a hímzésnek, hamar el is készültem, de amikor elkezdtem felvarrni a törölközőre a szalagot, kiderült, hogy a szalag rövid, így nem tudom visszahajtani a hátulját rendesen. Ráadásul, az egyik fonal színe kiengedett, és még a vasalóval is sikerült megégetnem picit a szalagot.

Eléggé elkenődtem, hogy nem sikerült jól, de persze így, foltosan nem akartam odaadni. Úgy döntöttem, még egyszer kihímzem, csak a színeresztő fonalat kicserélem. Így az egyik zöld más árnyalatú lett, illetve az egyik törölköző vajszínű, a másik fehér.

Mikor meglett a második törcsi is, nekiálltam kimosni az elsőt Venish szappannal, ami úgy tűnik megtette a hatását, mert egész szépen eltávolította a foltokat. Bár a színeresztő fonal azért még látszott így is.Eddig aida betétes törölközőkre hímeztem, ami azért volt kényelmes, mert nem kellett utólag pepecselni a felvarrással. Hátránya, hogy látszik a hátulja. Persze, rá lehetne varrni valamit, de sztem, nem muszáj...

Szalagra hímezni és aztán felvarrni igényesebb, mert nem látszik a hímzés fonák oldala. Viszont a törcsi hátulján az elvarrást még gyakorolnom kell :D
Azzal nem voltam teljes mértékben megelégedve a második törcsinél sem.

6 megjegyzés:

Mamka írta...

Csodálatosan szép ajándék!!!!! Köszönöm az ötletet.:)

Palkó írta...

Szerintem mindkettő gyönyörű! A fotón nem látszik semmi folt... :)
Én már próbáltam Aida betétesre is (arra vasaltam egyoldalas ragasztós flízt), meg szalaggal is. Ez utóbbi nekem is jobban tetszik.

Vera írta...

Gyönyörű...Én nem törölném a kezem azokba a szép törölközökbe... vagy nem is arra van? csak dísz?

evikusz írta...

Köszi :)

evikusz írta...

Köszi :)

Akkor jól fotóztam :P :D

evikusz írta...

Ki- mire használja...
Én azért csinálom, hogy használják őket, de tény, ha én kapnék ilyet, én is csak nézegetném :)