Oldalak

2014. augusztus 5., kedd

Rácsvédő a kiságyba


Először még nem voltam biztos benne, hogy szeretnék rácsvédőt a kiságyba, mert hallani olyan történeteket, hogy a baba beszorult a rácsvédő alá és megfulladt.
De aztán a babuci elkezdett körbe-körbe forogni az ágyban: leraktam hosszában és keresztben ébredt fel, miközben a lábaival a rácsot rugdosta.

Akkor döntöttem úgy, hogy mégiscsak jól jönne egy rácsvédő, nehogy beszoruljon a lába a fal és a kiságy közé, amikor kilógatja a rácsok között.

Egyszerűbb lett volna vásárolni, de ha már volt otthon anyagom, úgy gondoltam megkockáztatom az elkészítését. Igaz, hogy hetekig készült, mert nem volt mindig időm, lehetőségem varrni, de végül csak elkészült.

Az idő hiány miatt semmi extra, csak két anyag közé kétréteg vlies, meg kötők felülre is négy, meg alulra is négy.

(De, hogy miért hívják ezt rácsvédőnek, amikor nem is a rácsot védjük vele? Olyan, mint a katasztrófavédelem. Azzal sem a katasztrófát védjük :D)

4 megjegyzés:

Vera írta...

Nagyon szép lett! Teljesen igazad van... védeni kell a kis fejecskéjét is... A mi időnkbe sok - sok sok minden nem volt... Egyik reggel arra lettem figyelmes, hogy a mi kisbabánk teljesen neki volt fordulva a kiságy rácsához, de olyan szinten, hogy a kis fején meg látszott a rács... Nem részletezem a félelmemet meg a kétségbe esésemet... Borzalmas volt a kis feje a gyereknek...és nem sirt ép akkor mikor odatámasztotta a fejét...Ép akkor volt divat a szálbehúzásos kispárnák... azt tettem oda pelenkával beburkolva...Jól kibőgtem magam...
Múltak az évek...és az unokánál már ezt a hibát nem követtük el, hogy nincs semmi a kiságy rácsánál... Bocs hogy hosszú lett...

Palkó írta...

De jó újra látni Pöttömkédet! :) Úgy tűnik, ő sem kerülheti el a sorsát: folyamatosan nő.... :))))
Nagyon szép "fejvédőt" készítettél a rácsra :-D

Eszter/SubRosa írta...

Gratulálok, a babához is, a munkádhoz is! Mindkét "alkotásod" valóban csodaszép♥ Azt meg ne is részletezzük, hogy egy anyukának mennyi félelme van a gyerekével kapcsolatban...ne aggódj, akkor is lesz, ha megnő.

evikusz írta...

Amíg nem volt rácsvédő, addig én is plédet meg pelenkákat terítettem oda.

Aaah! Tényleg! Fejvédő! :D Ez az elnevezés nem jutott eszembe, pedig milyen kézenfekvő...

Köszönöm mindenkinek :) ♥