2013. március 24., vasárnap

Első szoknyám

Eddig táskákat meg pénztárcákat varrtam. Most elkészültem életem első, használható ruhadarabjával.

Említettem már, hogy beiratkoztam a Varróház online varrótanfolyamára. Ha szorgalmasabb vagyok, már régen végezhettem volna vele.
Az első szoknyám elkészítésénél kicsit megakadtam. Na nem a varrás közben!

Több gondom is volt ezzel a szoknyával még az előtt, hogy a szabásmintájára egyáltalán ránéztem volna.

Először is, nem hordok szoknyát. Egyáltalán nem.

Aztán, ott volt a szoknya kinézete. Túl egyszerű volt: egyszínű, könnyen kezelhető anyagot kellett volna választanom. Tudom, hogy az egyszerűség volt a cél, hiszen semmi gyakrolattal nem rendelkezem szoknya varrás terén, de valahogy úgy éreztem, szívesebben elkészítenék egy kicsit izgalmasabb darabot.

El kezdtem gondolkodni, hogy hogyan is tudnám egy kicsit felturbózni, de azért az elkészítését se bonyolítsam túl. Így jött az ötlet, hogy a Farmerből táska programokból ismert Amanda szoknya mintázatát felhasználjam.

A másik nagy nehézséget a szabásminta átalakítása okozta. Amikor Zsuzsáék elküldték nekem a szoknya szabásmintáját, már akkor sem voltam kis darab, azóta pedig még 1 számmal nőtt a sejhajom mérete :D
Szóval, nem egyszerűen, csak szűkíteni vagy bővíteni kellett a mintát, hanem újra kellett rajzolni a konfekciós méretet és csak ezután személyre szabni.
Itt egy kicsit agyaltam a dolgokon, mert egyébként, nem tudok szabásmintát készíteni, de megérte, mert jó néhány dolog világossá vált.

Amikor túl voltam a számomra legutálatosabb lépésen, a szabáson, már sokkal könnyebben ment az egész. Alig vártam, hogy a végére érjek és lássam teljes egészében, no meg, hogy hogyan is áll nekem a saját kezem munkája.

Készítés közben annyira megszerettem a szoknyát, hogy elhatároztam, legalább egyszer hordani fogom :D

Úgyhogy, most várom a jó időt, amikor felvehetem. Csak nehogy kihízzam addigra :D

3 megjegyzés:

Palkó írta...

Hát Te aztán csúcs vagy!!! Annyira szuperül néz ki a szokny, amit átrajzoltál, turbósítottál, próbálkoztál... mások profi múlttal készítenek ilyet :)
Most már aztán tényleg használd is! :)

evikusz írta...

Köszönöm Ildikó! Nekem is tetszik a végeredmény. :)

evikusz írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.