2012. január 15., vasárnap

Lapos öltés

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez életem első lapos öltéssel elkészített hímzése. Réges régen, megboldogult gyermekkoromban egy ici-pici terítőt hímeztem így: a fonák részén keresztül-kasul van a fonal, a szoros öltésektől hullámos lett az anyag...
Valahol talán még megvan, az egyik fiók legalján.

Aztán nagyon sokáig nem hímeztem semmit, míg egyszer csak neki nem láttam a kereszthímzésnek.Egy ideig csak szemeztem ezekkel a napsz terítőkkel, eljátszottam a gondolattal, hogy majd egyszer kihímzek egyet. Aztán tavaly nyáron a vásárban elszántam magam. Ezt a kis aranyost vettem és még egy karácsonyi mintásat.

Magát a mintát nagyon hamar megcsináltam, de a szegéllyel megszenvedtem. Nagyon lassan haladtam vele.
De megfogadtam, hogy az idén a lehető legtöbb félbehagyott munkámat befejezem. Ez az első pótlásom.A következő amit be szeretnék fejezni, az elefánis kép. Az után pedig az esküvős kép jön...

Alig várom, hogy újra a Secret Doorway-be öltsek párat :)
Remélem, sikerülni fog!

4 megjegyzés:

anik írta...

Nagyon szép lett!! Én félek ezektől ettől a hímzésfajtától... mármint attól, hogy nem jönne össze. Persze, csak gyakorolni kéne.:)))

evikusz írta...

Köszönöm :)
Pedig tényleg egyszerű.
Kicsiben kell megpróbálni először, hogy az embernek legyen sikerélménye is. Nagyba most én sem vágnék bele :D
És, ha nem mersz nekiesni az újonnan vásárolt kis terítődnek, akkor javaslom, hogy rajzolj magadnak egyet, amin gyakorolhatsz. :)
Szóval, csak ajánlani tudom!

katha írta...

Minden elismerésem, gyönyörűűűűűűű!!!
Ugyan így vagyok mint Te, gyerekkorban régen... most meg vágyódom rá, de nem kezdtem még újra, de a terítőd most inspirál :)
Köszi:))

evikusz írta...

Én köszönöm! :)