Oldalak

2012. április 30., hétfő

Titkos mini SAL - 1. rész

Tegnap Manka elküldte a mintát, neki is álltam és ma délelőtt sikerült is befejeznem.


Az aidát én festettem be, a fonalat pedig még Krisztől kaptam, ami szintén saját kezüleg festett.

Tervezem egy táska varrását. Ha minden jól megy, holnap el is kezdem és majd arra szeretném rávarrni ezt a mintát, zsebnek.

Köszi Manka! Isteni ez a minta! Alig várom a második részét :D

2012. április 25., szerda

SAL

Manka közös hímzést hirdetett.



Általában nem szoktam jelentkezni SAL-ra, RR-be is csak egyszer merészeltem belevágni, mert mindig attól tartottam, hogy nem tudom időben befejezni a hímzést. Ez nem lesz vészesen nagy méretű, ahogy az RR sem volt az, így bátorkodtam jelentkezni :)

"A minta 59 x 59 öltés , keresztszemes és monochrome.A kész hímzést mindenki tetszése szerint fejezi be , remek kis biscornu vagy tűpárna lehet belőle. A mintát két részletben küldöm e-mailben a jelentkezőknek. Ennél többet nem árulok el róla :) Ha bízol bennem, csatlakozz :)))!" - Manka

Izgalmasan hangzik :)

Alig várom, hogy láthassam a mintát!

2012. április 15., vasárnap

PIF - Zsenilia

Zsenilia hasonló ajándékokat kap, mint Helen, csak más színekben :D
Remélem, örömödet leled majd bennük! :)

2012. április 8., vasárnap

Gyerek könyvjelző


Ezt a könyvjelzőt készletben vettem. Nem hímeztem ki azonnal, ahogyan anno erre utaltam is, inkább talonban tartottam és néha-néha öltöttem bele egy picit. Most pedig megtaláltam a dobozkám alján és kedvet éreztem a befejezésére.

Elég lett volna, ha a készletben található vasalható bélést (vagy mi fenét) rávasalom a hátuljára, de úgy gondoltam, hogy nem árt megerősíteni egy kis varrással sem az egészet, meg a bojtot a végén.



Na meg azért is, mert indokot kerestem, hogy használhassam a varrógépet ;P
A felső szál fekete, az alsó viszont fehér lett. Így egyik oldalon sem olyan feltűnő a varrás, a színoldalon meg sem látszik :)

Sajnos, nagyon kevés fonalat adtak hozzá, a fehér háttérre alig lett elég a fonal. Így a nagyobb színfoltokat sporöltéssel kellett megcsinálnom. Így viszont nem lett szép egyenletes a hímzés felülete :(
Amint látjátok a bojtot sem sikerült egy színű fonállal elkészíteni.